Gratine Patates Tarifi - Gratine Patates Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gratine Patates Tarifi - Gratine Patates YapılışıGratine Patates Tarifi Gratine Patates Yapılışı Gratine Patates Malzemeleri Gratine Patates (4 Kişilik) Malzemeler Her Biri Yaklaşık 200 gr 4 Adet Patates 6 Çorba Kaşığı Krema 1 Yumurta Sarısı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Gravyer Peyniri 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan Kıyılmış Ceviz Tuz, Karabiber Yemeğin Yapılışı İyice yıkayıp kuruladığınız patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 45 dak bırakın Pişip pişmediğini sivri bir bıçakla kontrol edebilirsiniz Henüz sertse 5-10 dak daha kalsınlar fırında Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiğiniz bir çatalla ezin Onu, 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 4 çorba kaşığı kremayla birlikte çırpın Tuz, karabiber attıktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin Kıyılmış cevizi de ilave ettikten sonra bu karışımla patateslerin içini doldurun Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın Yağlanmış bir tepsiye döşeyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin 10 dak sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz AFIYET OLSUN |
|