Kars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi YapılışıKars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi- Helva Yapılışı - KArs Yöresi Helva Tarifi un, 250 gr şeker, 250 gr yağ Yapılışı: Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde ovarak umaç haline getirilir Umacı bir süzgeçten geçirerek eleriz (Makarna süzgecinden elediğimiz umacı iri kısmını ayırmış oluruz)Elediğimiz umacın iri kısmını alarak, ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökerek, rengi pembeleşinceye kadar karıştırarak kavururuz Sonra umacın ince kısmını kavurduğumuz iri umacın içine katarak kavururuz Kehribar sarısı rengini aldığında ocaktan indirerek hazırladığımız şerbetini dökeriz, karıştırarak kalınlaşmasını sağlarız, Tabaklara koyarak servis yaparız Afiyet olsun |
|