![]() |
Ramazanda Bugün Ne Pişirsem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazanda Bugün Ne PişirsemRamazanda Ne Pişirsem Ramazan Tarifleri Ayran Aşı Çorbası ![]() Malzemeler yarım kilo buğday yarım nohut yarım kilo yogurt Yapılışı: Dövmeyle nohut düdüklü tencerede veya herhangi bi kapta pişirilir ![]() ![]() ![]() Kuzu Pirzola ![]() Malzemeler: 1 kilo koyun ya da kuzu pirzolası 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz 1 çorba kaşığı kekik (istenirse) Yapılışı: Kalem kalem ayrılmış 1000 gram koyun pirzolasını, alafranga denen yöntemde, yanı pirzolanın alt kemik kısmına rastlayan yağ ve az etlerin usul üzerine kesilmesi suretiyle hazırladıktan ya da kasaba hazırlattıktan sonra, et dövmeye yarayan demir ile üstlerine vurmak suretiyle pirzolaları yarım parmak inceliğinde yassıltmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, dövmüş olduğumuz pirzolaları bir sahan ya da tabağa koyduktan sonra, üstlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 orta büyüklükte soğanın suyunu ilâve etmeli ve hepsini karıştırdıktan sonra, 1-2 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır ![]() ![]() İki saat sonra, soğan suyu ve zeytinyağında bırakmış olduğumuz pirzolaları harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli, (ızgara tellerini zeytinyağıyle yağladıktan sonra pirzolaları oturtmalıdır) ve pirzolaların alt tarafları kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirmek suretiyle aşağı yukarı 4-8 dakika arasında pişirmeli, sonra da ılıkça bir tabağa alarak tuzladıktan sonra servis yapmalıdır ![]() ![]() ![]() Çoban Salata Güllaç ![]() Malzemeler Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır) 3 kilo süt 750 gr toz şeker 250 gr rendelenmiş ceviz içi 250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için) 100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için) nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için) Güllaç’ın Yapılışı: İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|