![]() |
Osmanlı Böreği Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Böreği Tarifi YapılışıOsmanlı Mutfağından Börek Tarifi - Kıymalı Börek - Osmanlı Böreği Malzemeler 3 yufka 3/4 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı içi için: 1 orta boy soğan 250 gr ![]() 1 çorba kaşığı çamfıstığı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1/2 demet maydanoz 4 çorba kaşığı sıvıyağ tuz karabiber tarçın, yenibahar Yapılışı: Tavaya sıvıyağı alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım daire şeklindeki yufka parçasının üzerine fırça ile süt ve sıvıyağ sürüp ikinci yufka parçasını serelim ![]() ![]() ![]() Diğer üç adet yarım yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Arzuya göre böreğin üzerini milföyden keseceğiniz şeritlerle süsleyin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|