Bakla Dolması Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakla Dolması Tarifi YapılışıBakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Nasıl Yapılır - Bakla Dolması Malzemeleri Bakla Dolması MALZEME: 1 su bardağı kuru iç bakla 1 su bardağı kırık yarma buğday (veya ince bulgur) 4 soğan 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru reyhan 6 sap dereotu Yarım kg taze veya salamura asma yaprağı 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz, kırmızıbiber Bakla Dolması tarifi İç baklayı akşamdan ıslatın Sabah süzün Kabuklu ise kabuklarını soyup ikiye bölün Baklayı kırık yarma (veya ince bulgur), incecik kıyılmış 2 soğan, 1 çorba kaşığı salça, reyhan, incecik kıyılmış dereotu, tuz, kırmızıbiber ve 1 su bardağı su ile iyice karıştırın Suluca bir harç hazırlamış olacaksınız Taze asma yaprağı kullanıyorsanız tuzlu bol kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp çıkarın Salamura yaprak kullanıyorsanız yaprakların üzerine kaynar su gezdirin, 5 dakika bekletip süzün Bir kenarda bekletin Kaim tabanlı bir tencerenin dibine 1 sıra asma yaprağı döşeyin![]() Yaprakların saplarını ayıklayıp avuç içi kadar parçalara bölün Damarlı kısmı üstte kalacak şekilde avucunuza bir parça yaprak koyun Baklalı harçtan 1 tatlı kaşığı dolusu yaprağın ortasına koyun Kare biçiminde kapatın Sardığınız yaprakları tencereye yan yana yerleştirin Tencereyi ateşe oturtun Ayrı bir tavada incecik doğranmış 2 soğanı biraz tuzla birlikte zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavurun Üzerine 1 çorba kaşığı salça koyup 1-2 dakika daha kavurmayı sürdürün 2 su bardağı su ilave edip kaynatın Kaynamış suyu sarmaların üzerine gezdirerek, dağılmaması için üzerine geniş bir tabak kapatın Tencerenin kapağını kapatın Harlı ateşte bir taşım kaynatıp ateşi iyice kısın Yaklaşık 1 saat, dövme yumuşayıncaya kadar pişirin
|
|
|
|