![]() |
Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Bakla Tarifi YapılışıZEYTİNYAĞLI BAKLA MALZEMELER 3/4 su bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı toz şeker 1 kg taze sakız bakla 1 ![]() 4 adet taze soğan 1 demet dereotu 1/2 adet limon tuz HAZIRLANIŞI Taze baklaları iki ucundan kesip, kılçıklarından sıyrın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı Taze Bakla MALZEMELER 1 kilo taze bakla Yarim bardak zeytinyagi 2 sogan 1 adet kesme seker Yarim limon Yarim kasik un tuz YAPILIŞ TARİFİ Temizlenmis bakla , limon ve tuzla ovulur ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı Bakla 1 kg ![]() 1 bağ yeşil soğan 2 orta boy soğan 3 kahve fincanı zeytinyağı yarım limonun suyu yarım tatlı kaşığı şeker tuz 1 bağ dereotu 2 çay fincanı kaynar su Baklaları ayıklayıp yıkayarak bir süzgece alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı Bakla MALZEMELER 1 kg bakla yarim bardak zeytinyagi 2 adet sogan yarim demek dere otu 1 kasik seker limon tuz YAPILIŞ TARİFİ 1-Baklalari bol su ile yikayin ![]() 2-Sonra kilçiklarini biçakla incecik çikarin ![]() 3-Zeytinyagini bir tencereye koyup kizdirin ![]() 4-Baklalari azar azar atip karistirin ![]() 5-Sonra kalin halkalar halinde bir sogan dograyin ![]() 6Seker su limon ilave edip agzini kapatip pisirin ![]() 7-Atesten alip üzerine kiyilmis dereotu serpin ![]() Eger isterseniz yogurtlada servis yapabilirsiniz Zeytinyağlı Bakla Malzemeler: Yarım kilogram bakla, 2 orta boy kuru soğan, yarım demet dereotu, 1 kahve fincanı sıvıyağ, yarım kahve fincanı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 2 diş sarımsak yeterince tuz ![]() Hazırlanışı: Baklaları ayıklayıp bol suda temizce yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYTİNYAĞLI BAKLA 1 kilo bakla (taze) 1 adet kesmeşeker yarım bardak zeytinyağı Çeyrek limon 2 baş soğan Yarım kaşık un 2 tane taze soğan Yeteri kadar tuz ![]() Temizlenmiş bakla, limon ve tuzla oğulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EYTİNYAĞLI BAKLA 1 kilo bakla (taze) 1 adet kesmeşeker yarım bardak zeytinyağı Çeyrek limon 2 baş soğan Yarım kaşık un 2 tane taze soğan Yeteri kadar tuz ![]() Bakla üçe bölünür, yağda bir parçası öldürülür, geri kalan da birer birer tamamlanır ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı bakla Malzemeler 500 gr bakla 5 - 6 sap taze sarımsak 1 orta boy soğan ya da 5 - 6 sap taze soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1/4 bardak zeytinyağı Servis için: sarımsaklı yoğurt ve taze dereotu Baklaları ayıklamadan önce bir kaba bir avuç kadar una bolca su ekleyip iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYTİNYAĞLI BAKLA 1 Kg ![]() 1 Çay kaşığı şeker 1 Bardak zeytinyağ 1 Limon 3 Demet taze soğan 1 Fincan un, 1 Demet dereotu tuz ![]() Baklanın kılçıkları ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() Baklanın iyi veya kötü oluşuna göre 45-60 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() ZEYTİNYAĞLI BAKLA Malzeme : 1 kg ![]() 1 bardak zeytinyağı, 2 adet soğan, yarım demet dereotu, 1 kaşık şeker, 1 limon, tuz ![]() Yapılışı: 1- Baklaları bol suyla yıkayıp kılçıklarını bıçakla incecik çıkarınız ![]() 2- Zeytinyağını bir tencereye koyup kızdırınız ![]() 3- Baklaları azar azar atıp börttürünüz ![]() 4- Bir tencereye kalın halka halinde bir soğan koyunuz ![]() 5- Baklaları kenarlarına diziniz ![]() 6- Üzerlerine kalın soğanları koyup şekeri, suyu, yarım limonu koyup ağzını kağıtla kapatıp pişiriniz ![]() 7- Ateşten alıp üzerine kıyılmış dereotu serpiniz ![]() 8- Yoğurtla servis yapınız ![]() Zeytinyağlı Bakla 1 Kg ![]() 1 Tatlı kaşığı tuz 2-3 Domates 1 Çay kaşığı şeker 2 Sogan 2 Dis sarımsak 1/2 Su bardağı zeytinyağı Baklaları yıkayıp kılçıklarını bıçakla keserek çıkartınız ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYTİNYAĞLI BAKLA Malzeme: 1 kilo bakla 1 ![]() 1 demet taze soğan 1 çorba kaşığı un 1 demet dereotu 1 demet nane 1 çorba kaşığı tozşeker yarım limon suyu 1 ![]() Yapılışı: Baklalar ayıklanıp tuzlu suya atılır ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı Bakla MALZEMELER 1 kilo bakla 3 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı un 1/2 demet dereotu Yoğurt Tuz Baklayı kılçıklarını çıkararak ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|