![]() |
Kıymalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Uşak Usulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Uşak UsulüKıymalı Enginar Dolması Tarifi - Uşak Usulü Enginar Dolması Nasıl Yapılır - Kıymalı Enginar Dolması Malzemeleri Kıymalı Enginar Dolması Uşak Usulü Malzemeler 7-8 adet temizlenmiş taze enginar İçi İçin 250 gr orta yağlı kıyma 6-7 adet taze yeşil soğan 1 su bardağı pirinç 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 demet taze nane 2 çay kaşığı tuz karabiber Hazırlanışı Temizlenmiş taze enginarları kararmamaları için bol limonlu suda bekletin ![]() ![]() Yıkanmış pirinci katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() Enginarları limonlu sudan çıkarıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte, enginarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|