Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapari, sos, tarifi, yapılışı

Kapari Sos Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapari Sos Tarifi Yapılışı



Kapari Sos Tarifi

2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
350 gr (2 su bardağı) hazır yada evde yapılmış sıcak tavuk suyu
2 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1+1/2 çorba kaşığı kapari
1+1/2 çorba kaşığı krema

Bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ eriyince tahta kaşıkla unu ekleyip, 1 dakika karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu yavaş yavaş katınız Sirke, hardal, tuz, biber ve kapariyi ekleyiniz
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak sosu kaynatınız Sos kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp, 5 dakika daha pişiriniz
Sosu ateşten alıp kremayı kattıktan sonra, ısıtılmış bir sosluğa dökerek servis ediniz

Not: Çabuk ve kolay hazırlanan bu kremamsı sos, genellikle kuzu haşlamalarda kullanılırsa da, haşlama tavukla birlikte de sunulabilir Dilerseniz sığır etiyle de kullanabilirsiniz ama, o zaman, et suyu kullanıp, tariften kremayı çıkarmak gerekir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.