Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, iftar, pratik, tarifleri, yemek

İftar İçin Pratik Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Pratik Yemek Tarifleri



İftarda Pratik Yemek Tarifi



İftar İçin Pratik Yemek Tarifleri

İrmik Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler

1-2 yemek kasigi margarin
1 ½ bardak süt
tuz
8 bardak et suyu
2 kahve fincani irmik



Çorbanın Yapılışı
1-Et suyunu kaynamaya birakin irmigi serpistirerek katip 7-8 dakika
pisirin
2-Yag ve yeterince tuz koyup sütü ekleyin, 3-4 dakika sonra servis yapinAfiyet olsun…

Domatesli Telşehriye Çorbası


Gerekli Malzemeler

1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon




Çorbanın Yapılışı
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir 15 dakika sonra kapağı kapatılır Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir

Karnıyarık Tarifi

Gerekli Malzemeler

250 gr kıyma
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin 1 bardak et suyu
1/2 demet maydanoz
Karabiber ve tuz
6 adet orta boy patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates

Sonra, içinde bol tuza bulunan suya atarak yarim saat bekletin Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarınBir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonraGerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın Soğanlari zar şeklinde doğrayın Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartınDiğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, soğanla rı 1-2 dakika Kavurun Kıymanın 4 / 5 ‘ini ilave edip kavurmaya devam edin KıymalarSuyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyunPatlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin 1 bardak sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirinÜzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapınAfiyet olsun…

Bademli Üzümlü Pilav Yapılışı

Gerekli Malzemeler

2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından az file badem
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su tuz
isteğe göre 1,5 adet et bulyon

Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir
Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 10 dakika kadar dinlendirilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.