İftar İçin Pratik Yemek Tarifleri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Pratik Yemek Tarifleriİftarda Pratik Yemek Tarifi İftar İçin Pratik Yemek Tarifleri İrmik Çorbası Tarifi Gerekli Malzemeler 1-2 yemek kasigi margarin 1 ½ bardak süt tuz 8 bardak et suyu 2 kahve fincani irmik Çorbanın Yapılışı 1-Et suyunu kaynamaya birakin irmigi serpistirerek katip 7-8 dakika pisirin 2-Yag ve yeterince tuz koyup sütü ekleyin, 3-4 dakika sonra servis yapinAfiyet olsun… Domatesli Telşehriye Çorbası Gerekli Malzemeler 1 demet maydanoz ½ litre su yeteri kadar tuz 2 adet domates 1 çay bardağı sıvı yağ ½ paket tel şehriye 1 adet limon Çorbanın Yapılışı Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir 15 dakika sonra kapağı kapatılır Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir Karnıyarık Tarifi Gerekli Malzemeler 250 gr kıyma 1/3 bardak çiçek yağı 2 çorba kasığı margarin 1 bardak et suyu 1/2 demet maydanoz Karabiber ve tuz 6 adet orta boy patlıcan 3 adet soğan 3 adet domates Sonra, içinde bol tuza bulunan suya atarak yarim saat bekletin Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarınBir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonraGerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın Soğanlari zar şeklinde doğrayın Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartınDiğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, soğanla rı 1-2 dakika Kavurun Kıymanın 4 / 5 ‘ini ilave edip kavurmaya devam edin KıymalarSuyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyunPatlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin 1 bardak sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirinÜzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapınAfiyet olsun… Bademli Üzümlü Pilav Yapılışı Gerekli Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağından az file badem 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı kaynar su tuz isteğe göre 1,5 adet et bulyon Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 10 dakika kadar dinlendirilerek servis yapılır |
|