Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, dolması, piliçli, tarifi, tavuklu, yapılışı

Tavuklu Piliçli Biber Dolması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Piliçli Biber Dolması Tarifi Yapılışı



Tavuklu Piliçli Biber Dolması Tarifi - Tavuklu Piliçli Biber Dolması Yapılışı - Tavuklu Piliçli Biber Dolması Nasıl Yapılır - Tavuklu Piliçli Biber Dolması Malzemeleri



3 küçük kırmızı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri ve varsa kalın damarları temizlenmiş)
3 küçük sarı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri ve varsa kalın damarları temizlenmiş)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Baharatlı piliçli harç:
1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
125 g (/2 su bardağı) pirinç
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı toz kakule
1/2 tatlı kaşığı kimyon
250 g tavuk göğsü (küçük küpler halinde kesilmiş)
1 1/2 su bardağı tavuk suyu
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Harcı hazırlamak için, zeytinyağını büyük bir tencereye koyup, orta ateşte ısıtın Sonra soğanı ekleyip, ateşi kısarak soğanları yumuşayana (ama renkleri kahverengiye Sönmemelidir) kadar (5 - 6 dakika) pişirin Pirinç, sarımsak, kakule ve kimyonu ekleyip, karıştırdıktan sonra 1 - 2 dakika daha pişirin Tavuk küpleri, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırarak, ateşi açın ve bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, tavuk etleri iyice yumuşayıncaya ve bütün suyu çekinceye kadar (25 - 30 dakika) pişirin
Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın Başka bir tencerede su kaynatıp, dolmalık biberleri ve kesip aldığınız kapaklarını ekleyerek, biberleri hafifçe yumuşayana kadar (4 - 5 dakika) haşlayın Tencereyi ateşten alıp, biberleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altına tutun ve yeniden süzdürün
Öbür tencereyi de ateşten alıp, dolmalık biberlerin içlerini etli - pirinçli harçla doldurun ve üstlerine kapaklarını yerleştirin Ateşe dayanıklı derin bir cam kaba dolmalık biberleri yan yana dik olarak yerleştirip, üstüne tavuk suyunu dökün Tencerenin kapağını kapatıp (ya da üstüne alüminyumfolyo sarın),fırına vererek, dolmaları biberler iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişirin
Tencereyi fırından alıp, uzun saplı bir kaşıkla dolmaları büyük bir çukur servis tabağına aktarın Tencerede kalan suyu harlı ateşe oturtup, yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın Zeytinyağını ekledikten sonra, tencereyi ateşten alıp, içindeki yemek suyunu dolmalık biberlerin üstlerine boşaltarak, sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.