Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, naneli, tarifi, yapılışı

Naneli İç Bezelye Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli İç Bezelye Tarifi Yapılışı



Naneli İç Bezelye Tarifi - Naneli İç Bezelye Yapılışı - Naneli İç Bezelye Nasıl Yapılır - Naneli İç Bezelye Malzemeleri



Kullanılacak malzeme (4kişi için):
1+1/2 kilo iç bezelye,
1 dal taze nane,
1 çay kaşığı şeker,
100 gram sadeyağ,
yeteri kadar tuz

Yapımı: Bir nane dalını iyice yıkayın Daldan 3 yaprağı koparıp bir kenara bırakın Geri kalanını yeteri kadar su ve tuzla bir tencerede kaynatın Su kaynayınca bezelyeleri içine atarak yarı açık tencerede haşlayın
Bezelyeler haşlanıp pişince delikli bir kepçeyle tencereden alıp suyunu iyice süzmeden bir başka tencereye aktarın Haşlanmış nane dalını çıkarıp atın Yerine bir kenarda çiğ olarak duran 3 nane yaprağıyle şekeri bezelyelerin üzerine serpin
Tencereyi çok hafif bir ateşe oturtun Süzülen suyu uçuncaya kadar karıştırın
Bezelyeler iyice susuz kalınca servis tabağına boşaltın Üç yaprak naneyi bulup çıkardıktan sonra sıcak bezelyelerin üzerine yağları parça parça atın ve karıştırarak yedirin Sonra fırında pişmiş bir et veya av hayvanına garni yapılmak üzere sofraya çıkarın

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.