![]() |
Yoğurt Soslu Mantar Sarması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Soslu Mantar Sarması Tarifi YapılışıYoğurt Soslu Mantar Sarması Tarifi - Yoğurt Soslu Mantar Sarması Nasıl Yapılır - Yoğurt Soslu Mantar Sarması Malzemeleri Yoğurt Soslu Mantar Sarması 150 g (1 1/5 su bardağı) sert un 30 g (4 çorba kaşığı) kepekli un 1/4 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta (çırpılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı Cevizli mantar harcı: 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 60 g ceviziçi (ince doğranmış) 750 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince doğranmış) 35 g (2 çorba kaşığı) krema 1 limonun suyu 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Yoğurt sosu: 35 cl (1 1/2 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2 çorba kaşığı ceviziçi (ince doğranmış) 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Un, kepekli un ve tuzu bir çorba kâsesinde karıştırıp, ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() Harcı hazırlamak için, zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağını tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmış mutfak tezgâhına koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Oval, ateşe dayanıklı bir cam tencereye 10 cm yükseklikte su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Bu arada yoğurdu bir kâseye koyup, kâseyi kısık ateşe oturtarak, yoğurdu ısıtın (kaynamamalıdır) ![]() ![]() Rulo iyice süzülünce, ipleri çözüp, tülbenti çıkararak, ruloyu ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin ve 2 cm kalınlığında dilimleyip, dilimlerin üstüne biraz yoğurt sosu gezdirerek, yanlarında kalan yoğurt sosuyla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|