08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paşa Kebabi
PAŞA KEBABI:
MALZEMELER
350 gr Az Yağlı kıyma
1 Dilim Ekmek İçi
3 Adet Patlıcan
Yarım demet Maydanoz
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
KIZARTMAK İÇİN
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
SOS İÇİN:
½ Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
7-8 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım Özleşene kadar iyice yoğuralım Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım Köfteleri bir kenarda bekletelim
Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim Tuzunu ayarlayalım 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim 15 dakika fırında pişirelim Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım
|
|
|