Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gelin, kebabı

Gelin Kebabı..

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Kebabı..



Malzemeler:

Hamur İçin:

1,5 Su Brdağı Un

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu

Biraz Su, Tuz

Üzerine:

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Adet Soğan

250 Gr Kıyma

2 Adet Sivri Biber

1 Adet Domates

5 Adet Mantar

2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz

Tuz, Karabiber, Kekik

Sos İçin:

1 Çay Kaşığı Salça

1 Tatlı Kaşığı Un

1 Su Bardağı Et Suyu


YAPILIŞI

Önce hamuru hazırlayınBunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırınYeterli miktarda su ilave edinYoğurarak hamur haline getirinÜzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin

Sonra hamurdan iri bezeler koparınYemek tabağı büyüklüğünde açınTeflon tavayı yağlayınHamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın

Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurunKıymayı ekleyinKavurunKüçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edinTuz,karabiber ve kekiği ekleyinHamuru servis tabağına alınÜzerine malzemeyi yayın

Salça,un ve et suyunu çırpınAteşte koyulaşana dek pişirinYemeğin üzerinde gezdirinİnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.