![]() |
Aşçı Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşçı SalatasıMalzemeler 1 adet Amerikan kıvırcığı veya normal kıvırcık 2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates 1 adet soyulmuş salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım) 4 adet isteğe göre acı veya tatlı sivribiber (tohumu alınmış) 8 adet yeşil soğan, (beyazı yeşili bir arada, yassı kıyılmış) Yarım bağ dereotu, ince kıyım Sosu için: 1 adet limon suyu 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 kahve fincanı yoğurt Yeterince tuz Yemeğin Tarifi Önceden yıkanmış, sudan arıtılmış Amerikan kıvırcığını veya normal kıvırcığı dörde bölüp gayet ince, piyaz kıyımı kıyın ![]() 2 adet domatesi dörde bölüp ince kıyın ![]() ![]() ![]() Sosun yapılışı Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup, çırpma teliyle iyice çırpıp salatanın üzerine dökün ![]() ![]() ![]() Püf noktası: Aşçılar arasında çok meşhur olan bu salatanın en önemli özelliği malzemenin çok iyi karıştırılması ve salatanın lezzetinin böylelikle iyi çıkmasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|