![]() |
Makarna Sosları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Sosları_^^ maKaRna SoSLaRı ^^_ ![]() Birbirinden farklı soslar ile makarnalarınız çok daha lezzetli olacak, sofralarınıza yeni bir renk ve tat gelecek ![]() ![]() ![]() Makarnanın ana yemek olarak yenebilmesini sağlayan en büyük yardımcı etken sostur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spagetti: Spagetti gibi uzun ve yuvarlak makarnalarda, bu özellikleri nedeniyle genellikle sıvıyağ ile yapılmış domatesli ve salçalı soslar kullanılır ![]() Erişte gibi yassı makarnalar: Bu çeşitler için daha yoğun kıvamlı; mesela peynir, yumurta ve krema bazlı soslar tavsiye edilir ![]() Burgu ve ince uzun makarnalar: Bu tip makarnaların sosun suyunu emme özelliği bulunur ![]() ![]() Mantı ve midye şekilli makarnalar: Daha çok etli ve kıymalı soslarla birlikte kullanılır ![]() ![]() Kalem, boncuk şekilli makarnalar: Bu çeşitler fırın makarnalar için uygundur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarna Sosları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna SoslarıBOLONEZ SOS Malzemeler 1 litre 100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması 20 gram rendelenmiş soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 400 gram rendelenmiş domates 4 adet ince dilimlenmiş çarliston biber ½ çorba kaşığı tuz 1 adet defne yaprağı 45 ml domates sosu Yapılışı Margarini bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarna Sosları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna SoslarıDOMATES SOSU Malzeme 5 litre 300 gram margarin 400 gram havuç (küp şeklinde) 200 gram kereviz (küp şeklinde) 40 gram rendelenmiş soğan 1 adet ince kıyılmış sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 dal taze kekik 400 gram un 600 gram domates püresi 50 gram toz şeker ½ çay kaşığı tuz 1 çimdik karabiber 3 lt et suyu Yapılışı Derin bir tavada margarini kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sosu daha az malzeme ile bir kullanımlık hazırlayabileceğiniz gibi yukarıdaki ölçüler ile yapıp daha sonraki kullanımlarınız için hazır olarak saklayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarna Sosları |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna SoslarıMİLANEZ SOS Malzeme 1/2 litre 50 gram margarin 200 gram ince doğranmış mantar 100 gram dana janbon 200 gram domates 1 çay kaşığı karabiber ½ ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Margarini derin bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarna Sosları |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna SoslarıNAPOLİTEN SOS Malzeme 1 litre 50 gram margarin 400 gram domates 5 gram sarımsak 3 adet çarliston biber dilimlenmiş 500 ml domates sos 1 bağ maydanoz ince kıyılmış 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı Margarini bir tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarna Sosları |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna SoslarıVİNEGRET SOS Malzeme 1 litre 200 ml sirke 700 ml zeytinyağı 75 gram ince kıyılmış soğan 50 gram ince kıyılmış kapari 1 çimdik tuz 1 çimdik karabiber ¼ kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı toz hardal Yapılışı Bir kapta sirke ve zeytinyağını karıştırın ![]() ![]() ![]() NOT: Bu sos makarna salatalarında kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|