Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, tarifi, terbiyeli

Terbiyeli İzgara Et,Terbiyeli İzgara Et Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İzgara Et,Terbiyeli İzgara Et Tarifi



Terbiyeli Izgara Et


Terbiyeli Izgara Et

Elektrikli ızgara ya da odun ateşinde mangal pişirdiğiniz etlerin yumuşacık olmasını istiyorsanız terbiye sosunda bekletmeniz gerekir Tarifimize göz atın lezzetli ızgara yapmanın püf noktalarını öğrenin


Malzemeler


* 500 gram dana eti

* 1 adet orta boy kuru soğan

* Yarım su bardağı süt

* Yarım su bardağı zeytinyağı

* Damak tadınıza göre tuz ve kekik

Hazırlanışı


1 Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin

2 Derin bir kapta soğan rendesisüt ve zeytinyağını karıştırın

3 Izgara yapacağınız etleri sütlü karışımın içine yatırın

4 En az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin

5 Mangal ya da elektrikli ızgarada iki tarafını da pişirin


Afiyet olsun

Püf Noktaları


* Etin sertleşmemesi için pişmeden iki dakika önce tuz ve baharatını ekleyin

* Etlerin ızgaraya yapışmasını önlemek için kuru soğanı ikiye bölüp ızgarayı ovun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.