Terbiyeli İzgara Et,Terbiyeli İzgara Et Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli İzgara Et,Terbiyeli İzgara Et TarifiTerbiyeli Izgara Et Terbiyeli Izgara Et Elektrikli ızgara ya da odun ateşinde mangal pişirdiğiniz etlerin yumuşacık olmasını istiyorsanız terbiye sosunda bekletmeniz gerekir Tarifimize göz atın lezzetli ızgara yapmanın püf noktalarını öğrenin Malzemeler * 500 gram dana eti * 1 adet orta boy kuru soğan * Yarım su bardağı süt * Yarım su bardağı zeytinyağı * Damak tadınıza göre tuz ve kekik Hazırlanışı 1 Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin 2 Derin bir kapta soğan rendesisüt ve zeytinyağını karıştırın 3 Izgara yapacağınız etleri sütlü karışımın içine yatırın 4 En az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin 5 Mangal ya da elektrikli ızgarada iki tarafını da pişirin Afiyet olsun Püf Noktaları * Etin sertleşmemesi için pişmeden iki dakika önce tuz ve baharatını ekleyin * Etlerin ızgaraya yapışmasını önlemek için kuru soğanı ikiye bölüp ızgarayı ovun |
|