Kremalı Patates Salata__ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Patates Salata__kRemaLı patateS SaLata__ GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 35 dak 1 Porsiyon 240 Kalori 750 gr patates, ovarak yıkanmış Tuz Sos: 150 ml krema 2 yemek kaşığı kapari, durulanıp süzülmüş 4 taze soğan, ince kıyılmış 1/2 çay kaşığı limon suyu Taze çekilmiş karabiber Süslemek için: 4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş 1 yemek kaşığı doğranmış taze nane ![]() YAPILIŞI Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın ![]() Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın ![]() Patatesleri süzün Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin![]() Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin ![]() Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın ![]() HAZIRLAMA: Taze soğan püskülü yapmak için: Kökleri ayırın, ince dış zarı soyup yeşil kısmın büyük bölümünü kesin Çok keskin bir bıçak kullanarak soğanın başından soğan başının dikine 2 5 cm kalacak şekilde birkaç kesik yapın Aynı işlemi diğer soğanlarda tekrarlayın![]() ALTERNATİF: Bu salata sıcak da servis yapılabilir: Küp halinde kesilmiş haşlanmış patatesi krema kapari, limon suyu, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun Sos kaynama noktasına gelene dek ısıtın Taze soğanı servis yapmadan önce ekleyin
|
|
|
|