|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kebabı, patlıcanlı, tarifi, tavuklu, yapılışı |
![]() |
Tavuklu Patlıcanlı Kebabı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Patlıcanlı Kebabı Tarifi YapılışıMalzemeler; 4 küçük patlıcan, 400 gr tavuk eti, 150 gr ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı; Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir ![]() ![]() ![]() Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur ![]() ![]() Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir ![]() Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulur ![]() ![]() ![]() Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|