Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, patlıcanlı, tarifi, tavuklu, yapılışı

Tavuklu Patlıcanlı Kebabı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlıcanlı Kebabı Tarifi Yapılışı





Malzemeler;

4 küçük patlıcan, 400 gr tavuk eti, 150 gr tereyağ, 200 gr mantar, 1 kuru soğan, 2 domates, 6 sivri biber, 150 gr kaşar peynir, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir Kısık ateşte közlenir ve soyulur Kararmaması için limonlu suya koyulur

Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur Küçük doğranmış tavuk eti ve mantar ilave edilir

Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir

Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulurKalan sos patlıcanların üstüne ve tepsiye dökülür Biberler bütün olarak patlıcanları üzerine veya yanına koyulur

Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir Servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.