![]() |
Pirinçli Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Mercimek Salatası Tarifi YapılışıPirinçli Mercimek Salatası Tarifi - Pirinçli Mercimek Salatası Yapılışı - Pirinçli Mercimek Salatası Nasıl Yapılır - Pirinçli Mercimek Salatası Malzemeleri 200 g sarı (ya da kırmızı) mercimek 100 g pirinç 2 çorba kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı sirke (tercihen içinde birkaç ahududu bekletilmiş) 6 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu 200 g arpacık soğanı (2 dakika kaynar suda haşlandıktan sonra, kabuğu soyulmuş) 1 tatlı kaşığı hardal bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Küçük bir tencereye 3/4 litre (3 su bardağı) su koyup, mercimekleri ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada küçük bir tencereye 1 su bardağı su koyup, pirinçleri ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada bir yağsız tavayı kısık ateşe oturtup, tozşekeri koyarak, sıvılaşmaya başlayıncaya ve karamela kıvamı alıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Mercimeklerin piştiği tencereyi ateşten alıp, mercimekleri bir süzgeçte süzerek, birsalata kâsesineaktarın ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için kalan sirke, kalan tavuk suyu, hardal ve karabiberi küçük bir kâsede karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|