Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pirinç, safranlı, salatası, tarifi, yapılışı

Safranlı Pirinç Salatası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Pirinç Salatası Tarifi Yapılışı



Safranlı Pirinç Salatası Tarifi - Safranlı Pirinç Salatası Yapılışı - Safranlı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır - Safranlı Pirinç Salatası Malzemeleri



150 g nohut
1/2 tatlı kaşığı
tuz
250 g pirinç
60 cl tuzsuz tavuk suyu su
1/2 tatlı kaşığı safran (10 dakika çok sıcak suda bekletilmiş)
4-5 cm boyunda limon kabuğu
500 g taze iç bezelye
30 g badem (kahverengi kabukları soyulmamış)
1 tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şerifler halinde kesilmiş)
1 çarliston (ya da yeşil dolmalık) biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)
2 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, ince doğranmış)
6 çorba kaşığı sirke sosu

Nohutları akar su altında iyice yıkayıp, bir tencereye aktararak, üstlerini 5 cm örtecek kadar su koyun Su yüzeyinde yüzen nohutlar varsa alıp attıktan sonra, tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatın ve orta ateşe oturtup, suyu bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra nohutları 2 dakika haşlayıp, ateşi kapatın Tencerenin kapağını da sıkıca kapatıp, nohutları kapalı ocak üstünde en az 1 saat bekletin (ya da bu işlemlerin yerine, bir gece soğuk suda bekletilmiş nohut kullanın)
Nohutları bir süzgeçte süzüp, bir tencereye aktararak, üstlerini 5 cm örtecek kadar su ekleyin ve tencereyi orta ateşe oturtup, suyu bir taşım kaynatın Su kaynayınca ateşi kısıp, nohutları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin Tuzu ekleyip, 10-15 dakika daha pişirin (suyunu çekerse biraz su ekleyin)
Bu arada tavuk suyunu (ya da suyu) bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Kaynayıncapirinç, safranlı su ve limon kabuğunu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, yeniden bir taşım kaynatın Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi biraz kısarak pirinci iyice yumuşayıncaya ve bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.