Fırında Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kuzu Kebabı Tarifi YapılışıFırında Kuzu Kebabı Tarifi - Fırında Kuzu Kebabı Yapılışı - Fırında Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Fırında Kuzu Kebabı Malzemeleri 4 kuzu kolu, 1 fincan su, 1 fincan un, 4 orta boy patates, (soyulmuş ve bir parmak kalınlığında dilinmiş) 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber, yeteri kadar tuz, 2 çorba kaşığı sadeyağ 1 büyük kutu konserve yeşil fasulye, suyu süzülmüş ![]() kebap sosu, Fırın orta sıcaklıkta ısıtılır Un, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber karıştırılıp bu karışım kolların üzerine ovarak sürülür Kızdırılmış yağda etler kahverengi oluncaya kadar kızartılır, fazla yağı emdirilir![]() Etler ağzı sıkıca kapanabilen bir fırın kabına yerleştirilir, üstlerine kebap sosu sürülür, su ilâve edilir ve ağzı kapatılıp fırında 1 saat pişirilir Etlerin üzerine tekrar sos sürülür, patatesler katılıp üzerlerine tuz ekilir Ağzı örtülerek 1 saat daha fırında pişirilir Geri kalan sos etlerin üzerine sürülür, fasulyeler katılır ve üstü açık olarak da fırında 30 dakika tutulduktan sonra servis yapılır
|
|
|
|