Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bozbaş, kebabı, piti, tarifi, yapılışı

Piti Kebabı (Bozbaş) Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti Kebabı (Bozbaş) Tarifi Yapılışı



Piti kebabı Yapılışı
Piti kebabı Tarifi
Piti kebabı Malzemeleri

Pratik Piti kebabı (Bozbaş)-KARS Tarifi

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz

Malzemeler: 4 kişilik
500 gr kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı nohut
4 yufka
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Nohutları akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın Az su ilave ederek iyice pişirin Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın Üzerine kalan et suyunu gezdirin Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın


Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.