Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, yuvalama, yöresi

Yuvalama (Antep Yöresi)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yuvalama (Antep Yöresi)



parça kuzu eti
200 gr kıyma
1 bardak pirinç
1 bardak nohut
8 bardak su
4 bardak yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın Pirinci yıkayıp, soğuk suda 1 saat bekletin Kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi blenderda karıştırın Elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın Köfteleri kaynayan tuzlu suda 2 dakika pişirip, çıkarın Kenarda bekletin
Nohutu etle birlikte pişirin Suyunu ve tuzunu ekleyin Etler pişince, yuvalamaları içine atıp, kaynatın Yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın Çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın Kaynamaya başlayana kadar, karıştırma işlemini sürdürün 20 dakika kaynatın
Kızgın yağa naneyi dökün ve yağı çorbanın üzerine gezdirin Servise hazırlayın Yuvalama, Antep?e özgü bir yemektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.