Karidesli Maydanoz Çorbası Tarifi - Karidesli Maydanoz Çorbası Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Maydanoz Çorbası Tarifi - Karidesli Maydanoz Çorbası YapılışıKaridesli Maydanoz Çorbası Malzemeler 100 gr iç bakla 2 büyük patates 1 soğan 3 demet maydanoz 25 gr margarin 1 çay kaşığı curry 800 ml tavuk suyu Tuz Karabiber (taze çekilmiş) 50 gr karides (donmuş) 2 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Bir gece önceden ıslatılmış baklaları haşlayın ve kabuklarını soyun Yarısını bütün kullanmak üzere ayırın Patatesleri, soğanları soyun, küp küp doğrayın, maydanoz yapraklarını kıyın Saplarını küçük küçük doğrayın Yağı bir tencerede kızdırın, soğan, patates, maydanoz sapları ve baklaların kalan yarısını biraz kavurun Curry ilave edip bir iki çevirin Tavuk suyunu koyun ve ağzı açık olarak 15 dakika orta ateşte pişirin Mikserle püre haline getirin ve ince süzgeçten geçirin Karideslerin çözülmesini bekleyin Kuvvetli ateşte sıvı yağ ile 1-2 dakika kavurun Tuz, biber ekleyin Çorbaya tuz, karabiber koyun, kaynatın En son, ayırdığınız baklaları ve maydanoz yapraklarını ilave edin Tabaklara koyun, üzerlerine karideslari serpiştirin alıntıdır |
|