![]() |
Yarpuzlu Ayran Çorbası Tarifi, Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarpuzlu Ayran Çorbası Tarifi, YapılışıYarpuzlu Ayran Çorbası Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir Malzemeler; 1 su bardağı döğme 1 litre tuluk (tulum) ayranı 1 demet yarpuz Yeterince tuz Yapılışı; Döğme akşamdan ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Yoğurt ayranıyla da yapılır ancak ayranın koyu kıvamlı olması gereklidir ![]() *İstenirse döğme ile birlikte nohut da konulabilir ![]() *Tuz çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ![]() ![]() *Yarpuzun son anda katılmasının nedeni de çorbanın beyaz renginin koyulaşmasını engellemektir ![]() ![]() Yarpuz; ilkbaharda dere kenarlarında yetişen minik mor çiçekli naneye nisbeten çok daha keskin kokusu olan yabani nane ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|