Patates Çorbasi (Sivas) Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çorbasi (Sivas) TarifiPATATES ÇORBASI (SİVAS) MALZEME: Patates 250 gr Bulgur veya pirinç 1 su bardağı Kıyma-kavurma 100 gr Margarin 1 çorba kaşığı Soğan (rendelenmiş) 1 baş Nane 1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Biber 1 tatlı kaşığı YAPILIŞI: 250 gr patates, 1cm 3 şekilde doğranır Kıymalı, soğanlı sokarıçla 1-2 litre suya dökülür Tuz biber ekilir 1 kase dolusu bulgur veya pirinçle pişirilir Bu da yine kemikli kavurma veya kuşbaşı etle yapılır Çorba ateşten indirildikten sonra 1 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırılır, 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilerek üzerine dökülür |
|