![]() |
Yüksük Çorbası , Yüksük Çorbası ,Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüksük Çorbası , Yüksük Çorbası ,Tarifi![]() Malzemeler Hamuru için, 2 su bardağı un 1 adet yumurta Yarım su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı tuz Köftesi için 250 gram yağsız dana kıyma 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru nane 10 su bardağı et suyu 2 adet limonun suyu Hazırlanışı Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun ![]() Oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirin ![]() Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün ![]() Tezgahın üzerine un serpin hamurları yufka şeklinde açın ![]() Açtığınız yufkadan şişe kapağı yardımıyla parçalar çıkarın ![]() Çıkardığınız parçaları un serpilmiş düz bir tabakta bekletin ![]() Köftesini hazırlamak için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğurun ![]() Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ![]() Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip kızdırın ![]() Köfteleri tavada arkalı önlü kızartın ![]() Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın ![]() Sosunu hazırlamak için büyük bir tencereye tereyağ alıp eritin ![]() Üzerine salça ve kuru naneyi ekleyip 2 dakika kavurun ![]() Et suyu, tuz ve limon suyunu tencereye ilave edip karıştırın ![]() Yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin ![]() Kaynayan suya hamur, köfte ve haşlanmış nohutu ekleyin ![]() 15 dakika kısık ateşte pişirin ![]() Dinlendirdikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|