Osmanlı Badem Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Badem Çorbası Tarifi YapılışıBadem Çorbası Tarifi - Badem Çorbası Yapılışı - Badem Çorbası Nasıl Yapılır - Badem Çorbası Malzemeleri Malzemeler (8 porsiyon için) Süt (2,5 su bardağı) 500gr Badem 150gr Acı badem 50gr Un (2,5 su bardağı) 200 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr Misket hindistan cevizi 1 adet Kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr İçme suyu (2 su bardağı) 400 gr Nar (1 adet) 250 gr Tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr Maydanoz ½ bağ Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın Bademleri mikserde çekin Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın Hafif ateşte 5 dakika kavurun Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin Hafif ateşte 20 dakika kaynatın Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ilave edin Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin Not: Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid'in , 1539 yılı kasım ayının 2 yarısında Edirne'de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir Edirne Sarayı 1539 Semih Tezcan |
|