Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi YapılışıTerbiyeli Patates Çorbası Tarifi - Terbiyeli Patates Çorbası Nasıl Yapılır - Terbiyeli Patates Çorbası Malzemeleri Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi * 500 gr patates * 1 lt et suyu * 250 gr az yağlı köftelik kıyma * Tuz * Taze çekilmiş karabiber * 120 gr margarin * 1/2 adet limon suyu * 50 ml domates suyu * 2 adet yumurta * 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber * 1/2 çay kaşığı tarçın Terbiyeli patates çorbası tarifi Patatesleri bir tencereye koyup, üzerlerini aşacak kadar su ekleyin Harlı ateşte iyice yumuşayıncaya kadar suyla pişirin Kıymayı tuz ve biber ile birlikte yoğurup, fındıktan biraz daha iri küçük kçfteler yapın Margarinden 2 çorba kaşığını tavada eritin Yağ kızınca köfteleri içine atarak iyice kızartın Pişen patateslerin suyunun birazını süzdürüp, üzerine et suyunu ekleyin Tel süzgeçten yada robottan geçirerek sulu bir püre durumuna getirin, tuzunu katıp karıştırın ve tencereyi ateşe koyun Kızaran köfteleri yağıyla birlikte tencereye boşaltın bir kik taşım kaynatıp ateşten alın Bir kapta limon suyu ve domates suyunu yumurtalarla birlikte çırpın Bu terbiyeyi biraz sıcak et suyu ile ılındırın ve çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yedirin Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika dinlenmeye bırakın Bu arada kalan margarini kırmızıbiberle birlikte kızdırın Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip, tarçın serpiştirerek servis yapın |
|