Kestane Çorbası Tarifi,Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Çorbası Tarifi,YapılışıKestane Çorbası - Kestane Çorbası Tarifi - Kestane Çorbası Yapılışı Malzemeler 250 gr kestane 20 gr tereyağı 1 adet soğan 2 adet kabak 1,5 litre tavuk suyu veya bulyon 200 ml krema Zencefil Taze çekilmiş karabiber Tuz Yapılışı Kestaneleri, keskin bir bıçakla çizerek bir tutam tuz ile haşlayın Kabakları sebze fırçasıyla yıKayarak küplere kesin Soğanı küp küp doğrayın Haşlanan kestaneleri süzün ve ılınınca ayıklayın üçe bölün Tereyağını geniş bir tencereye koyun Eriyince soğanı ekleyin Şeffaflaşmaya başlayınca kabak ve kestaneleri ekleyin bir kaç dakika çevirip tavuk suyunu ve tuzu ekleyin 15 - 20 dakika kısık ateşte pişirin Zencefil, karabiber ve kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirip ateşten alın Sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
|