Tatlı Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Kabağı Çorbası Tarifi YapılışıTatlı Kabağı Çorbası Tarifi - Tatlı Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır - Tatlı Kabağı Çorbası Malzemeleri Tatlı Kabağı Çorbası Malzemeler 1300 gr Balkabağı 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Su 1 Soğan 4 Yemek Kaşığı Krema 2-3 Diş Karanfil Yarım Demet Dereotu Tuz, Karabiber Toz Müskat Kreton Ekmek (üzerine) Hazırlanışı Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın Üzerine sütü ve suyu ilave edin Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın Not Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız |
|