Den Çorbası – Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Den Çorbası – Yarma Çorbası Tarifi YapılışıDen Çorbası – Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı-Den Çorbası Tarifi-Den Çorbası Yapılışı MALZEMELER - 250 gr yarma - 10 su bardağı kemik suyu - 1 adet soğan - 500 gr yoğurt - ½ adet limon suyu - 3 yemek kaşığı tereyağı - 2 adet yumurta sarısı - 2 kahve fincanı un - 1 çay kaşığı tuz - ½ çay kaşığı karabiber - ½ çay kaşığı nane - ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin
|
|
|
|