Kulak Çorbası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kulak Çorbası Tarifi YapılışıKulak Çorbası Tarifi - Kulak Çorbası Nasıl Yapılır - Kulak Çorbası Malzemeleri Kulak Çorbası MALZEME: (6 kişilik) HAMURU: kulak çorbası 1,5 su bardağı un 1 yumurta 1 kahve fincanı su 1 su bardağı sadeyağ Tuz İÇİ: 250 gram kıyma Karabiber Tuz ÇORBA SUYU: 2 yemek kaşığı sadeyağ 2 yemek kaşığı un 5 su bardağı su Tuz YAPILIŞI: 1,5 bardak un, 1 yumurta, biraz su ve tuz ile yoğrulur Yufka açılır 3-4 santim eninde kare şeklinde kesilir![]() Kıymaya tuz ve karabiber ilave edilir Küçük miktarlarda küçük karelerin üzerine konulur Bohça katlar gibi katlanır Yağda kızartılır![]() Tencereye 2 kaşık yağ ve 2 kaşık un konularak pembeleşinceye kadar karıştırılır Üzerine 4-5 bardak su konularak sürekli karıştırılır Kaynayınca ateşi kapatılır![]() Servis yapılacağı zaman “kulak” denilen bohça şeklindeki yufkalar kuru olarak tabaklara dizilir Üzerine unla hazırlanan sudan dökülerek yenilir (1 kişilik çorba 486 kalori)Kıyması soğanlı da olabilir
|
|
|
|