![]() |
Dil Paça Çorbası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Paça Çorbası Tarifi YapılışıDil Paça Çorbası Tarifi Dil Paça Çorbası Yapılışı Dil Paça Çorbası Dil Paça Çorbası Tarifi Dil Paça Çorbası için Gerekli Malzemeler; - 1 adet sığır dili - 1 adet kuru soğan - 1 baş sarımsak - Yarım paket margarin Terbiye için; - 3 çorba kaşığı un - 1 adet yumurta sarısı - 1 adet limonun suyu - Üzeri için sirke, sarımsak, pul kırmızıbiber Dil Paça Çorbası Yapılışı; * Dili yıkayıp, iyice temizledikten sonra 4′e bölünmüş 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak ve yeterince su ile haşlayalım ![]() * Üzerinde oluşan köpükleri alıp, iyice pişirdikten sonra suyunu süzüp, eti ayıralım ![]() * Dilin üzerindeki zarı ve boyun kısmına yakın olan kemik ve bezelerini ayıklayıp, bezelye büyüklüğünde doğrayalım ![]() * Bu sırada başka bir tencerede unu margarin yağında kokusu çıkana kadar kavurup, dilin haşlanma suyundan kepçe kepçe ilave edelim ![]() * Dili de tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatalım ![]() * Terbiyesi için; unu, yumurtas sarısını ve limon suyunu bir kasede çırpalım ![]() * Tencereden aldığımız bir kepçe et suyu ile terbiyeyi ılıştırıp tekrar tencereye ilave ederek bir taşım daha kaynatalım ![]() * Ocaktan indirip ister sade olarak, istersek de üzerine sirke, sarımsak ve pul kırmızıbiberli yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|