Sütlü Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Erişte Çorbası Tarifi YapılışıSütlü Erişte Çorbası Tarifi - Sütlü Erişte Çorbasının Yapılışı - Sütlü Erişte Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeleri: -1 Bardak özlü un -3 Bardak süt -1/2 Bardak açma payı un -Tuz ve karabiber Hazırlanması 1) Hamur tahtasına elenmiş una 1/2 kahve kaşığı tuz atıp gereği kadar su ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız Oklava ile 1,5-2 mm incelikte açınız Yufkayı keserken yapışmaması ve çorbaya koyuluk vermesi için üzerine bolca un atıp, oklavaya dolayınız Sonra oklavayı yufkadan çekip boylamasma keserek ikiye ayırınız Daha sonra da enine olarak erişte yapınız (Erişte şeritleri uzunca olmalı) 2) Yemekten biraz önce, erişteyi bir tencerede 4-5 bardak kaynar suya serpiştirerek salarken bir yandan da karıştırınız Birkaç dakika kaynatıp koyulaştır diktan sonra sütü koyunuz 5 dakika daha kaynatıp tuz ve biber atmız Kâseye boşaltıp, hemen sofraya alınız |
|