![]() |
Portakallı Limonlu Hindi-Tavuk Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Limonlu Hindi-Tavuk YemekleriPORTAKALLI LİMONLU HİNDİ 1 adet iri Portakal 1 adet iri Limon 30 gr Un 1,5 yemek kaşığı Zeytinyağ 8 hindi dilimi (500 gr hindi 5 mm kalınlığında kesilip dövülmüş) 4 yemek kaşığı Sek Beyaz Şarap 4 yemek kaşığı Hindi Suyu 1 yemek kaşığı ince doğranmış Arpacık Soğanı ¼ ler tatlı kaşığı Kekik ve Adaçayı ½ tatlı kaşığı Toz Şeker 2 yemek kaşığı Maydanoz Tuz, Karabiber Yapılışı; Portakal ve limonun kabukları içteki beyaz bölümleri de alarak soyup, limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak bir kenara bırakın ![]() Hindi dilimlerinin kenarlarına etin pişerken kıvrılmasını önlemek için 2-5 cm aralarla 3mmlik yarıklar açın ![]() ![]() ![]() ![]() Şarap, arpacık soğanı ve tavuk suyunu tencereye koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|