Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incik, pilavlı, şehriyeli

Şehriyeli Pilavlı İncik

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Pilavlı İncik



pirinç
1 su barpa şehriye
750 grkuzu incik
2 defne yaprağı
1 çorba ksalça
1 soğan
4 biber
2 domates
sıvıyağ
tuz,tane karabiber
su


Hazırlanışı :

İlk olarak incikleri sıvıysğda sotelenmeye alın Üzerine ince doğranmış soğanlar eklenerek iyice sotelenir Daha sonra pişirecek kadar su ve salça ilave edilerek pişirilir İncikler pişince fırın kabına önce ayıklanıp yıkanmış pirinç ve şehriye konur Daha sonra üzerine pişen incikler ve doğranmış domates ve biber konulur Üzerine inciklerin piştiği et suyu ve biraz daha sıcak su ilave edilerek tuzu ve baharatı eklenerek incikler kızarıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.