![]() |
Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ?Bıldırcın Izgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ? Bıldırcın Izgara MALZEMELER 5 adet bıldırcın Tuz, karabiber 5 Kişilik HAZIRLANIŞI Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ?BıLDıRCıN KAĞıTTA MALZEMELER 4 kişilik 8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı tereyağı tuz bir tutam karabiber 250 gr taze mantar 1 bağ kıyılmış maydanoz ½ su bardağı et suyu 1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş HAZIRLANIŞI Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ? |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ?Bıldırcın Şiş MALZEMELER 5 adet bıldırcın asma yaprağı Tuz, karabiber 5 Kişilik HAZIRLANIŞI Bıldırcınların tüylerini temizleyin Bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra bol suda yıkayın Gerisinden, karın boşluğuna kadar bıçakla kesin ve içini temizleyin İyice yıkadıktan sonra, tuzlayın Bıldırcınları enine ikiye kesip, asma yaprağına sarın ve kapatıp, bağlayın Hazırladığınız bıldırcanları şişe geçirip ızgarada pişirin ve sıcak olarak servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ?GÜVEÇTE BıLDıRCıN MALZEMELER orta boy güveç için 8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın 125 gr tereyağı 1 adet küçük soğan 2 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 1 dal biberiye 4 diş sarımsak bir fincan elma sirkesi tuz karabiber HAZIRLANIŞI Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirinBıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ? |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın İzgara - Bıldırcın Kağıtta -Bıldırcın Şiş - Bıldırcın Yemekleri Nasıl Yapılır ?PILAVLı BıLDıRCıN MALZEMELER 4 kişilik 8 adet bıldırcın 1 ½ su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı yağ 1 kahve fincanı beyaz fıstık 1 kahve kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri bir tutam karabiber ½ tatlı kaşığı tuz 2 ½ su bardağı et suyu yada su HAZIRLANIŞI Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|