![]() |
Etli Lahana Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Lahana SarmasıEtli Lahana Sarması 8 kişilik 15 dakika Tencerede kısık ateşte 30 dakika Lahana (yarım lahana), Su (8–9 su bardağı sıcak su), Domates (2 adet), Kıyma (yarım kg), Soğan (2 adet), Maydanoz (4-5 dal), Pirinç (1 su bardağı), Kuru nane (1 çorba kaşığı), Salça (2 çorba kaşığı), Tereyağı veya sıvıyağ (2 çorba kaşığı, 1 çay bardağı), Tuz, Karabiber ![]() Püf Noktası Eğer lahanayı yumuşak ve küçük seçerseniz, tencereye bütün olarak da koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye lahanayı haşlayabilecek kadar su (yarım tencere sıcak su) koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden bir kevgir yardımıyla soğuk suya alın ![]() ![]() Harcın hazırlığı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın ve büyükce bir kabın içine alın ![]() 1 tatlı kaşığı tuzu soğana ilave ederek bir süre karıştırın ![]() Bu şekilde soğanın acısını alabilirsiniz ![]() Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, 1 su bardağı pirinci ekleyin ![]() 2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun ![]() 4–5 dal maydanozu ince ince kıyın ![]() Maydanoz, 1 çorba kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı karabiberi harca ekleyin ![]() Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve iyice karıştırın ![]() ![]() Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin ![]() ![]() ![]() Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz 1 çay bardağı sıvıyağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın ![]() |
![]() |
![]() |
|