Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etli, lahana, sarması

Etli Lahana Sarması

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması

8 kişilik
15 dakika
Tencerede kısık ateşte 30 dakika

Lahana (yarım lahana),
Su (8–9 su bardağı sıcak su),
Domates (2 adet),
Kıyma (yarım kg),
Soğan (2 adet),
Maydanoz (4-5 dal),
Pirinç (1 su bardağı),
Kuru nane (1 çorba kaşığı),
Salça (2 çorba kaşığı),
Tereyağı veya sıvıyağ (2 çorba kaşığı, 1 çay bardağı),
Tuz, Karabiber

Püf Noktası

Eğer lahanayı yumuşak ve küçük seçerseniz, tencereye bütün olarak da koyabilirsiniz Lahanalar haşlandıktan sonra soğuk suya koyun Hazırladığınız harcı lahanaların içine damarlarını ezdikten sonra doldurursanız lahanalarınızı daha kolay sarabilirsiniz

Adım

Tencereye lahanayı haşlayabilecek kadar su (yarım tencere sıcak su) koyun Yarım lahananın yapraklarını tek tek ayırın ve kaynar suya ekleyin Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz

Adım

Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden bir kevgir yardımıyla soğuk suya alın

Adım

Harcın hazırlığı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın ve büyükce bir kabın içine alın
1 tatlı kaşığı tuzu soğana ilave ederek bir süre karıştırın
Bu şekilde soğanın acısını alabilirsiniz
Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, 1 su bardağı pirinci ekleyin
2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun
4–5 dal maydanozu ince ince kıyın
Maydanoz, 1 çorba kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı karabiberi harca ekleyin
Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve iyice karıştırın

Adım

Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin Daha sonra hazırladığınız harçtan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve sarın

Adım

Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin Salçayı erittikten sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün

Adım

Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz 1 çay bardağı sıvıyağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte yarım saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com