Keysan Köfte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keysan Köfte TarifiKEYSAN KÖFTE TARİFİ 6-8 kişilik Yarım su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı su Bir buçuk su bardağı köftelik bulgur 200 gram hindi kıyması 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Yeterince su tuz İçine: 4 çorba kaşığ kıyılmış soğan 300 gram hindi kıyması 1 su bardağı mantar 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 çorba kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz tuz Yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi Kızartmak için: mısırözü yağı Beyaz salata için: Yarım kg şalgam 1 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı mayonez 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı pul biber 3 çorba kaşığı margarin Tuz Ön hazırlık olarak içini hazırlayın Tavaya yağı koyup, soğanları soteleyin Kıymayı, ince kıyılmış mantarı ekleyip, suyunu çekene dek pişirin Pişen harcı ocağın üzerinden alıp, soğutun Soğuyan harca ceviz, karabiber, kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın Mercimeği yıkayıp, 1 su bardağı su ile haşlayın Haşlanan mercimeğin üzerine bulguru boşaltıp, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika bekletin Kıyma, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip, karıştırın Azar azar su ekleyip, yoğurun Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın Ortasını çukurlaştırıp, içine hazırlanan içten 1 çorba kaşığı koyup, kapatın Kızgın yağda kızartıp, beyaz salata ile birlikte servis yapın Salata için: Şalgamı soyup, rendeleyin ve suyunu sıkın Bir kaba yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarmısak ve tuz ile karıştırın Tavada margarini eritin Hafifçe kızdığında kırmızıbiberi ekleyip, tavayı ateşten indirin Servis tabağına köfteleri ve beyaz salatayı aktarın Üzerine kırmızıbiberli yağı gezdirip, servis yapın
|
|
|
|