Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, köfteli, tavuk

Ekmek Köfteli Tavuk

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Köfteli Tavuk



Malzemeler

(2 kişilik)

200 gr kuşbaşı tavuk eti Save
1 kereviz
1 havuç
3-4 yaprak defne
1 çorba kaşığı
biber salçası
6 silme çorba kaşığı un
1 çay kaşığı hardal
1 soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2,5 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı margarin
Pul kırmızıbiber
tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazrlanışı
Tavuğu margarinle kızgın ateşte kavurun Kerevizi elma gibi ama derin soyun ve parmak biçiminde çubuklar halinde kesin Havucu dilimleyin Kereviz, havuç, defne yaprakları, kırmızıbiber, tuz, salça ve bir bardak suyu iyice kavurmuş olduğunuz tavuklara ekleyip kapak kapatarak pişmeyi bırakın Bu arada unu kabartma tozu ile karıştırın Hardal, ince rendelenmiş soğan, maydanoz, galeta unu ve 3 çorba kaşığı su ile karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin Bir kaşık yardımıyla parçalar koparıp pişmekte olan tavuklu yemeğe ilave edin 15 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.