Ekmek Köfteli Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Köfteli TavukMalzemeler (2 kişilik) 200 gr kuşbaşı tavuk eti Save 1 kereviz 1 havuç 3-4 yaprak defne 1 çorba kaşığı biber salçası 6 silme çorba kaşığı un 1 çay kaşığı hardal 1 soğan 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2,5 çorba kaşığı galeta unu 1 çorba kaşığı margarin Pul kırmızıbiber tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Hazrlanışı Tavuğu margarinle kızgın ateşte kavurun Kerevizi elma gibi ama derin soyun ve parmak biçiminde çubuklar halinde kesin Havucu dilimleyin Kereviz, havuç, defne yaprakları, kırmızıbiber, tuz, salça ve bir bardak suyu iyice kavurmuş olduğunuz tavuklara ekleyip kapak kapatarak pişmeyi bırakın Bu arada unu kabartma tozu ile karıştırın Hardal, ince rendelenmiş soğan, maydanoz, galeta unu ve 3 çorba kaşığı su ile karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin Bir kaşık yardımıyla parçalar koparıp pişmekte olan tavuklu yemeğe ilave edin 15 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın
|
|
|
|