![]() |
Enginarlı Bonfile Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Bonfile Tarifi YapılışıEnginarlı Bonfile Bonfile Tarifi - Enginarlı Bonfile Nasıl Yapılır - Et Yemekleri ![]() Malzemeler Tukaş Enginar’dan 4 enginar 4 çorba kaşığı zeytinyağı 400 g bonfile 2 orta boy havuç 200 g arpacık soğan 3 diş sarımsak ½ çay kaşığı tozşeker 4 defne yaprağı ½ demet dereotu ½ çay kaşığı karabiber Tuz Tarifi Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin ![]() Sarımsakları soyup, ince ince dilimleyin ![]() Arpacık soğanların kabuklarını soyun ![]() ![]() Zeytinyağının yarısını tavaya dökün ve eti kısık ateşte kavurun ![]() ![]() 30x30 cm ebatlarında yağlı kağıt kesin ![]() Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin ![]() Yağlı kağıdın kenarlarını yukarıya doğru kaldırın ![]() Bonfile, sarımsak, soğan, havuç ve defne yapraklarını enginarların içine paylaştırın ![]() Üzerlerine ve altlarına çok az kaynar su ilave edin ![]() Yağlı kağıdın kenarlarını enginarların üzerine kapatın ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ![]() Dilerseniz bu yemeği Tukaş Acı Biber Turşusu ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|