![]() |
Bağırsak Dolması Resimli Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bağırsak Dolması Resimli Tarifi YapılışıBağırsak Dolması Bağırsak Dolması Tarifi - Bağırsak Dolması Nasıl Yapılır - Bağırsak Dolması Yapılışı ![]() 2- Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir ![]() 3- Bu karışıma iki bardak sıcak su konur, orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, 10-15 dakika demlendirilir ![]() 4- Küçük doğranmış domates, kırmızı biber, karabiber, nane, maydanoz, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır ![]() 5- Bağırsak temizlenir, tersine çevrilip, hazırlanan iç ile doldurulur ![]() ![]() 6- Tencerenin dibine halka şeklinde yerleştirilir ![]() ![]() 7- 4`er cm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|