Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, enginarlı, pirzola, tarifi, yapılışı

Enginarlı Dana Pirzola Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Dana Pirzola Tarifi Yapılışı



Enginarlı Dana Pirzola

Pirzola Tarifi - Dana Pirzola - Enginarlı Dana Pirzola Nasıl Yapılır




Malzemeler



4 dana pirzolası (her biri yaklaşık 250 g; kemikleri ve bütün yağları alınmış)

4 çorba kaşığı limon suyu

4 enginar

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

35 g (2 çorba kaşığı) krema



Tarifi


Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, limon suyunu ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca, enginarların saplarını kesip, kesik bölüm alta gelecek biçimde (kararmamalaRI için) tencereye yerleştirerek, 30 dakika kaynatın (pişip pişmediklerini kontrol etmek için yapraklardan birini tutup çekin; kolayca yerinden çıkıyorsa, enginarlar pişmiştir)


Tencereyi ateşten alıp, enginarları delikli kaşıkla bir süzgece aktararak (kesik bölümleri üste bakmalıdır), süzülmeye bırakın

Fırınınızı 180 ya da 190 °C'a ısıtın Enginarlar elle tutulabilecek kadar soğuyunca, ortalarındaki tüylü bölüme ulaşıncaya kadar yapraklarını koparın (atmayıp, bir tabakta saklayın) Bir kaşıkla tüylü bölümlerini alıp, göbeklerin altlarını düzleştirmek için, diplerindeki sap bölümünü alın (bir kenarda saklayın) Sonra ayıkladığınız enginar göbeklerini, zar biçiminde doğrayın


Çiçekyağını yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca dana pirzolalarını koyup, her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Tavayı ateşten alıp, pirzolaları plastik filmden torba içine aktararak, torbayı bir fırın tepsisine yerleştirin Torbadaki pirzolaların üstlerini zar biçiminde enginar parçalarıyla örtüp, üstlerine kekik, tuz ve karabiberi serpin Torbanın ağzını sıkıca bağlayıp, tepsiyi fırına vererek, pirzolaları 30 dakika pişirin


Bu arada enginar yapraklarının yenebilecek bölümlerini (uçlarını) bıçakla kesip, ayırdığınız sap bölümlerini soyarak, içlerindeki yumuşak bölümü yaprak uçlarına ekleyin ve karışımı çatalla ezerek, püre haline getirin


Tepsiyi fırından alıp, torbayı açın ve pirzolaları üstlerindeki enginar parçalarını düşürmemeye dikkat ederek, bir servis tabağına çıkarın Torbada kalan pişme suyunu küçük bir tencereye aktarıp, hazırladığınız enginar püresini ve kremayı ekleyin Tencereyi orta ateşe oturtup, bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısarak, karışımı 1 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, kremalı karışımı bir kaşıkla pirzolaların üstüne döşeyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.