![]() |
Enginarlı Dana Pirzola Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Dana Pirzola Tarifi YapılışıEnginarlı Dana Pirzola Pirzola Tarifi - Dana Pirzola - Enginarlı Dana Pirzola Nasıl Yapılır Malzemeler 4 dana pirzolası (her biri yaklaşık 250 g; kemikleri ve bütün yağları alınmış) 4 çorba kaşığı limon suyu 4 enginar 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 35 g (2 çorba kaşığı) krema Tarifi Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, limon suyunu ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, enginarları delikli kaşıkla bir süzgece aktararak (kesik bölümleri üste bakmalıdır), süzülmeye bırakın ![]() Fırınınızı 180 ya da 190 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçekyağını yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada enginar yapraklarının yenebilecek bölümlerini (uçlarını) bıçakla kesip, ayırdığınız sap bölümlerini soyarak, içlerindeki yumuşak bölümü yaprak uçlarına ekleyin ve karışımı çatalla ezerek, püre haline getirin ![]() Tepsiyi fırından alıp, torbayı açın ve pirzolaları üstlerindeki enginar parçalarını düşürmemeye dikkat ederek, bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|