Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, kuzu, ograten, tarifi, yapılışı

Enginarlı Kuzu Ograten Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kuzu Ograten Tarifi Yapılışı



Enginarlı Kuzu Ograten

Kuzu Ograten - Enginarlı Kuzu Ograten Nasıl Yapılır - Enginarlı Kuzu Ograten Tarifi




Malzemeler


8 parça kuzu eti (her biri yaklaşık 100 g; bütün yağları alınmış)

12 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı kekik

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

3 iri enginar

1/2 limon

30 g (7,5 çorba kaşığı) Parmesan ya da (kaşar) peyniri rendesi

1 ekmek dilimi (kabuğu alınıp, ıslatılarak sıkıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Tarifi


Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Kuzu etlerini birfırın kabına yan yana yerleştirip, aralarına sarımsakları sıkıştırın Zeytinyağını fırçayla etlerin üstüne sürüp, kekik, tuz ve karabiberi serperek, kabı üstünü örtmeden fırına verin ve etleri 15 dakika pişirin Bu arada bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu ısıtın Enginarların saplarını diplerinden kesip, ilk 3 - 4 sıra kalın yaprakları kopararak atın


Her birinin tepesinden 4 cm kadar kesip, ortadaki yaprakları kopararak, atın Ortalarındaki tüylü bölümleri de küçük bir kaşıkla boşaltın (kestiğiniz her yere yarım limonu sürerek, kararmamalarını sağlayın) Sonra yarım limonu bir kâseye sıkıp, limon suyunu tencerede kaynayan suya boşaltın ve enginarları limonlu suya koyup, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) haşlayın Tencereyi ateşten alıp, enginarları bir süzgeçte süzerek, her birini 8 eşit parçaya kesin


Kabı fırından alıp, fırının sıcaklığını 220 °C'a yükseltin Etlerin çevresindeki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağları kaşıkla alarak atın Etlerin çevresine birkaç enginar parçası koyup, kalan parçalarla etlerin üstünü tek kat halinde kaplayın Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi ve ufalanmış ekmekiçini bir kâsede karıştırıp, enginar tabakasının üstüne serpin


Kabı fırına verip, enginarlı kuzuyu etler iyice yumuşayıncaya ve üstteki peynir - ekmekiçi tabakası altın sarısı bir renkalıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, kıyılmış maydanozları serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.