![]() |
Tavuklu Türlü Yemeği Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Türlü Yemeği Tarifi YapılışıTavuklu Türlü Yemeği Tarifi - Tavuklu Türlü Yemeği Yapılışı - Tavuklu Türlü Yemeği Hazırlanışı ![]() * Yarım kilo kadar taze fasulye * 2 Adet tavuk göğüs bonfile gibi * 4 Yemek kaşığı margarin yağı * 100 gr mantar * 2 Adet sivri biber * 2 Adet taze soğan * 2 Yemek kaşığı soya sosu * 1 Yemek kaşığı süzme bal * Biraz Tuz * Çok Az karabiber Hazırlanışı; * Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın ve suyunu süzüp, Birkaç parçaya kesin ![]() * Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım ![]() * Biberleri temizleyip, iri doğrayın ![]() * Mantarları yıkayıp 3-4 parçaya bölün ![]() * Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde keselim ![]() * Soya sosunu ilave edip, yüksek ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak sote edin ![]() * Margarini tencerede eritip taze soğan, sivribiber, mantar ve taze fasulyeler biraz diri kalacak şekilde pişirin ![]() * Tavuk eti, tuz, karabiber ve balı ilave edip 10 dakika daha karıştırarak pişirin ![]() * Yemeğimiz Sıcak Olarak Servis Edebiliriz Afiyet Olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|