Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, etli, sivas, tarifi, yapılışı

Sivas Etli Ekmek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sivas Etli Ekmek Tarifi Yapılışı






Malzemeler:

Hamuru İçin:

5 Su Bardağı Söke Un

Yarım Paket Yaşmaya

1 Tatlı Kaşığı Tuz

Su

İç Harcı İçin:
300 Gram Kıyma

3 Soğan

1 Su Bardağı Domates Püresi

2 Çorba Kaşığı Biber Püresi

Maydanoz

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:
Geniş karıştırma kabına unu, ortasına mayayı koyun Tuzu kenarlara serpin Mayayı ortada hafif ezin biraz su ekleyin ve ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın Hamur kıvama gelince üzerini hafif unlayarak mayalanmaya bırakın İç harcı hazırlarken; soğanları ve maydanozu oğrayın Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, maydanozu, domates ve biber pürelerini, karabiberi ve tuzu koyup iyice karıştırın Mayalanan hamuru 6-7 bezeye ayırın Bezeler biraz büyük olmalı Unlayarak ince uzun şekilde açın Yağlanmış tepsiye açılan hamuru serip iç harcı tamamına yayın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.