Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, tarifi, tavuk, tuzda, yapilisi

Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi



Malzemeler :
  • 1 bütün tavuk
  • 1 su bpirinç
  • 1 soğan
  • 1 çorba ktereyağı
  • 1 kase kestane
  • 1 tutam dereotu
  • tuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • tarçın
  • su
Mantolamak için:
  • tuz
  • su
  • söke un
  • 1 yumurta akı
Hazırlanışı : Pilavı için; soğanları minik doğrayarak sıvıyağda kavurun Ardından pirinçleri de üzerine ekleyerek tekrar kavurun Tuzunu ayarkladıktan sona pilavı yarı kıvamda pişirecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın Suyunu çeken pilava haşlanmış, doğranmış kestaneyi, dereotunu, tarçını, karabiberi ,yeninbaharı ve tuzunu ayaralayarak harmanlayın
Tavuğu sırt kısmından itibaren keserek sırt kemiğinden ayırın Pilavı iç kısmına yayıp tavuğu dikin
Mantolamak için ise, 1,5 kg sofralık iri tuzu karıştırma kabına alın Üzerine 1 çorba k söke unu ve bir yumurta akını ekleyerek iyice karıştırın Diktiğiniz tavuğu fırın tepsisine alarak üzerini tuz ile kaplayın 200 derecede ortalama 1 saat 45 dk pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.