![]() |
Nohutlu Balık (Nohutlu Balık Tiridi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Balık (Nohutlu Balık Tiridi)Nohutlu Balık (Nohutlu Balık Tiridi) MALZEMESİ 2 adet orta boy soğan 7-8 diş sarmısak 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 10 adet siyah zeytin 10 adet çeri domates (kiraz domates) 1 su bardağı haşlanmış nohut 2-3 dal defne yaprağı (5-6 dilim kalın kesilmiş köy ekmeği ![]() 1 demet ince kıyılmış taze nane veya taze fesleğen 2 adet fileto çıkarılmış balık (dil balığı, levrek ya da buğulanmaya uygun herhangi bir balık kullanabilirsiniz ![]() ![]() 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tuz Üzerini süslemek için: Yarım demet ince kıyılmış maydanoz TARİF Pilav tenceresi gibi, geniş ve yayvan bir tencereyi alalım ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de fileto olarak hazırlattığımız, yarım el büyüklüğündeki balıklarımızı iyice yıkayıp, süzgece koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer arzu ederseniz herkesin tabağının altına birer ekmek dilimi yerleştirip, üzerine de 5-6 yemek kaşığı kadar balıklı yemekten ekleyip, böylece servise sunabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|