Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, nohutlu, tiridi

Nohutlu Balık (Nohutlu Balık Tiridi)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Balık (Nohutlu Balık Tiridi)



Nohutlu Balık (Nohutlu Balık Tiridi)



MALZEMESİ

2 adet orta boy soğan

7-8 diş sarmısak

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

10 adet siyah zeytin

10 adet çeri domates (kiraz domates)

1 su bardağı haşlanmış nohut

2-3 dal defne yaprağı

(5-6 dilim kalın kesilmiş köy ekmeği Ya da çavdar ekmeği ama sert olacak)

1 demet ince kıyılmış taze nane veya taze fesleğen

2 adet fileto çıkarılmış balık

(dil balığı, levrek ya da buğulanmaya uygun herhangi bir balık kullanabilirsiniz Ama balığı 10 cm büyüklüğünde parçalara ayırın Elinizde bu büyüklükte en fazla 7-8 parça olması yeterlidir)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı tuz


Üzerini süslemek için:

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz


TARİF

Pilav tenceresi gibi, geniş ve yayvan bir tencereyi alalım Soğanları yemeklik ince ince doğrayalım Sarmısakları tıpkı soğan doğrar gibi çok ince kıyalım Taze nane ya da fesleğeni de çok incecik doğrayalım

Şimdi de fileto olarak hazırlattığımız, yarım el büyüklüğündeki balıklarımızı iyice yıkayıp, süzgece koyalım Üzerine tuz, kırmızı pul biberle, karabiberi serpiştirip, hatta elimizle de karıştıralım, bir kenarda beklemeye alalımGeniş tenceremizin içine zeytinyağı aktarıp, soğan ve sarmısakları da ekleyip, soğanlar sararıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım, siyah zeytinleri ilave edip, hemen üzerine bekleyen balıklarımızı dizelim Kiraz domateslerimizle beraber nane ya da fesleğeni de aralara serpiştirelim Haşlanmış nohudu en üste aktaralım Defne yapraklarını da dizelim Şimdi artık balığımızı pişmeye bırakalım Bu arada hafif bayatlamış ekmeklerimizi tost ekmeği gibi kızartalım ve servis tabaklarının altına dizelim Üzerine balıkları iyice yumuşamış yemeğimizi ekleyelim İnce kıyılmış maydanozlarla süsleyip, servise sunalım

Eğer arzu ederseniz herkesin tabağının altına birer ekmek dilimi yerleştirip, üzerine de 5-6 yemek kaşığı kadar balıklı yemekten ekleyip, böylece servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.